Organizuotos mokinių konferencijos

2024 m. gegužės 9 dieną organizuotos dvi mokinių konferencijos:

ŠIAULIŲ MIESTO BENDROJO UGDYMO MOKYKLŲ 1–4 KLASIŲ MOKINIŲ KONFERENCIJA „SKAITAU IR ATRANDU PASAULĮ“ (NUOSTATAI),
PROGRAMA

ŠALIES BENDROJO UGDYMO MOKYKLŲ 5-8 KLASIŲ MOKINIŲ VIRTUALI ISTORIJOS KONFERENCIJA „PASAULIS LIETUVOJE, LIETUVA PASAULYJE“ (NUOSTATAI),
PROGRAMA

Akimirkos plačiau:

Miesto 1-4 klasių mokinių konferencija „Skaitau ir atrandu pasaulį“
Gegužių mokyklos bibliotekoje buvo itin daug šurmulio. Į biblioteką rinkosi Šiaulių m. bendrojo ugdymo įstaigų 1-4 klasių mokiniai – konferencijos „Skaitau ir atrandu pasaulį“ dalyviai. Bibliotekoje susitiko bendraminčiai iš Dainų progimnazijos, „Rasos“ progimnazijos, Šiaulių Jėzuitų mokyklos, „Juventos“ progimnazijos, Šiaulių Centro pradinės mokyklos. Svetingai visus mokyklos svečius priėmė gausus būrys mūsų mokyklos mokinukų. Po smagiai nuskambėjusios 2d klasės dainorėlių dainos (mokytoja R.Janulienė), šilto mokyklos pavaduotojos R.Zalogienės ir mokytojos V.Miltinienės konferencijos dalyvių pasveikinimo, vaikai pasiskirstė į dvi grupes, kuriose kūrybingai ir išradingai pristatė savo pasirinktas perskaitytas knygas. Visi 1-2 klasių mokinukai pristatė mėgstamą skaitytą knygą, o 3-4 klasių mokinukai skaitė savo parašytus laiškus pasirinktam knygos herojui. Jautrių, atvirų ir kūrybiškų laiškučių buvo itin gera klausytis, rodėsi, kad Mažasis princas iš A. de Sent Egziuperi knygos ar Paganelis iš Ž.Verno knygos „Kapitono Granto vaikai“, yra kažkur čia, tarp visų konferencijos dalyvių. Žaismingi, spalvingi, nenuspėjami ir labai įdomūs buvo ir mažųjų skaitytojų knygų pristatymai. Adelė ir Elžbieta, atvykę iš Juventos progimnazijos, pristatė savo pačių sukurtas ir iliustruotas knygeles. Mūsų mokyklos 1c klasės mokinukė Gabrielė žaismingai pristatė skaičiuotę. Adelė, Diana ir Roberta, iš Dainų progimnazijos, ne tik papasakojo apie savo perskaitytas knygas, bet ir parodė, kokius ąžuoliukus jos „užaugino“ žymėdamos perskaitytų knygučių skaičių. Šiaulių Jėzuitų mokyklos pirmokė Dominyka ne tik pristatė mamos mėgstamą ir jos pačios skaitytą F.R.Kroicvaldo knygą „Šiaurės slibinas“, bet ir pati persirengė viena iš šios knygos veikėjų.
Dėkojame visiems dalyviams už pasiruošimą ir kūrybingumą. Dėkojame visiems  mokytojams už paskatinimą ir norą parodyti mažiesiems, kokie nenuspėjami pasauliai, istorijos ir stebuklai slypi knygose.
Konferencija „Skaitau ir atrandu pasaulį“, mūsų mokyklos mokytojų V.Miltinienės, L.Norvilienės, A.Labanauskienės ir bibliotekininkės E.Šliūpaitės miesto 1-4 klasių mokinukams, buvo surengta pirmą kartą.
Mokytojos Ligita Norvilienė, Virginija Miltinienė, Asta Labanauskienė, bibliotekos vedėja Edita Šliūpaitė

Comments are closed.
Skip to content