Kalbėkime taisyklingai

Virtualus stendas ,,Kalbėkime taisyklingai“, skirtas Tarptautinei gimtosios kalbos dienai

1999 metais vasario 21-ąją Jungtinės Tautos yra paskelbusios Tarptautine gimtosios kalbos diena. Ta proga pristatomas virtualus stendas, skirtas paminėti šią išskirtinę datą. Kiekviena tauta siekia išsaugoti savo kalbą, kaip vieną iš tautos ypatybių. Kalba – kiekvienos tautos mąstymo išraiška. Savo kalba tauta perteikia savitą pasaulio suvokimo būdą.
Dėl lietuvių kalbos išlikimo reikėjo kovoti nuolat, ypač todėl, kad į ją, kaip didžiausią tautos vertybę, pirmiausia ir  kėsinosi Lietuvos okupantai. Bet neturėtume pamiršti, kad ir taikos metais privalome savo kalbą branginti, puoselėti, ja rūpintis. 7b, 7c, 7d klasių mokiniai, lankantys lietuvių k. modulį „Kalbos kultūros bankas“, su mokytoja L. Tamulevičiene nuolat rūpinasi savo kalbos taisyklingumu, turtingumu, žodingumu (būtent jų atrinktos dažniausios kalbos kultūros klaidos ir sugulė virtualiame stende).
Modulio vaikai sveikina visus su Tarptautine gimtosios kalbos diena. Mylėkime ir saugokime savo gimtąją lietuvių kalbą, nes ji vienintelė! Stenkimės kalbėti ir rašyti taisyklingai! Juk kalbos taisyklingumas – svarbiausia šiuolaikinės lietuvių kalbos funkcija.

Lietuvių k. mokytoja L. Tamulevičienė
2022-02-21

Comments are closed.
Skip to content