4-a mokinių stovyklos diena

Vaikų vasaros stovyklos IV diena, 2023-06-12

1-okų būrys – Gegužių drugeliai
Birželio 12 dieną pirmų klasių stovyklautojai praleido ypač įdomiai ir naudingai.
Išklausę saugaus elgesio instruktažą užsakytu autobusu vyko į studiją „Šėlsmas“. Ten laukė jauki edukacija „Ar pažįsti gyvūnus?“ Pamokėlės metu vaikai sužinojo, ką mėgsta (ar nemėgsta) gyvūnai, galėjo juos paliesti, paglostyti ir nekantriai laukė, kol įneš vis naujų graužikų ar roplių.  Gyvūnai buvo ne mažiau smalsūs negu vaikai, tad, pajutę abipusį ryšį, greitai susidraugavo.
Grįžę į mokyklą stovyklautojai skaniai papietavo ir panoro deserto… Tad kol vieni piešė matytus gyvūnus, kiti kepė sausainius (vėliau pasikeitė vietomis).
Diena buvo „stebuklinga“, „nepakartojama“ (taip sakė vaikai), kurią visgi norėtųsi pakartoti…
Dienos veiklų organizatorės Kristina Vaidilienė, Diana Urbonienė ir „Meno sodo“ dailės mokytojai Laima Perminienė, Jurgita Juškevičienė, Aušra Lučinskienė, Ilmaras Oss

2-okų būrys – Pelėdžiukai
2a ir 2b klasių stovyklautojus dailės mokytoja Laima pakvietė pasidaryti vaškinę žvakutę. Mokytoja Jurgita pamokė kaip lengvai ir skaniai galima išsikepti sausainių.
Tikybos mokytojos Elvyros vestas užsiėmimas ,,Ar tiki stebuklais?“ vaikus paskatino pamąstyti, kad stebuklas yra pats gyvenimas ir viskas, kas jame vyksta. Vaikai spalvino piešinius ir naudodamiesi programėle, pamatė, kaip atgyja piešiniai. Po sočių pietų pasigamino vorą – šokliuką. Daug emocijų sukėlė „Vorų varžybos“. Draugiškumo ir bendravimo mokėsi žaisdami žaidimus.
Informaciją pateikė mokytojos Asta ir Nijolė

2-okų būrys – Saulės vaikai
2c ir 2d klasių  būrys ketvirtą aktyvaus poilsio dieną pradėjo gilindami kulinarinius sugebėjimus su dailės mokytoja Jurgita. Vėliau džiūgavo liedami mielas tikro vaško žvakutes su dailės mokytoja Laima. Tartum kino teatre klasėje stebėjo ir aptarė kino filmą. Su tikybos mokytojos Elvyros pagalba atgijo spalvingi mokinių piešinukai. Praėjo dar viena, pilna naujovių, atostogų diena.
Informaciją parengė mokytojos Edita ir Aušra.

3-okų būrys – Jaunieji tyrinėtojai ir Gegužiukai
Birželio 12-oji diena stovykloje buvo skirta sportui ir sveikai gyvensenai.
Mažieji stovyklautojai aktyviai dalyvavo ryto mankštoje, linksmosiose estafetėse ir patyrė daug teigiamų emocijų.
Vėliau dailės mokytojai kalbėjo apie sveikos mitybos principus ir tvarumą bei mokė vaikus pasigaminti žvakelę, išsikepti sausainius.
Na, o fizinio ugdymo mokytojai vedė sportinių žaidimų užsiėmimą ir mokė vaikus, kaip galima aktyviai gyventi.
Vaikai jau žino, kad mes patys esame atsakingi už savo sveikatą ir dvasinę savijautą. O jeigu žmogus nori pasiekti savo svajonių ir būti laimingas, jis turi gerinti savo fizinę bei dvasinę sveikatą.
Mokytojos Indra, Aušra, Rosita, Rozita ir Aistė

Comments are closed.
Skip to content