2024m. spalio 14 – 18 dienomis vyko baigiamasis Erasmus+ tarptautinio projekto „Shatter the grey!” vizitas Graikijoje. Dvejus metus net šešios šalys partnerės (Lietuva, Kipras, Bulgarija, Čekija, Graikija, Ispanija) susivienijo bendram tikslui – padaryti pasaulį geresne ir švaresne vieta gyventi mūsų būsimoms kartoms.
Projektas pradėtas vykdyti 2022m. vasario mėnesį. Į veiklas įsitraukė 12 mokyklos pedagogų ir 20 mokinių. Viso projekto metu buvo dalinamasi gerąja patirtimi dirbant su ekologinėmis problemomis. Mokiniai turėjo unikalią galimybę įsilieti į kitų šalių kultūrinį gyvenimą, susipažinti su ugdymo proceso ypatumais. Tuo tarpu mokytojai pristatė inovatyvius mokymo įrankius, kūrė priemones ir  mokomąją medžiagą mokykloms.
Sukurti produktai pranoko visus lūkesčius. Išleistos net 2 knygos su mokomąja medžiaga pedagogams, pažintiniai stalo žaidimai vaikams bei nepakartojamas spektaklis „Play the Planet“ . Kiekviena šalis partnerė įnešė po dalelę savo šalies kultūros ir patirties. Džiaugiamės ir mes būdami ta dalele, kuri padės sukurti geresnę ateitį mums ir mūsų vaikams.

Viktorija Urnėžienė, Gabija Avlosevičienė

Comments are closed.
Translate »
Skip to content